Taalkeuze (via Google Translate)

Een wirwar van letters

Een wirwar van letters

Gerda is een gezellige vrouw van in de 40. Ze is alleenstaand en werkt in de kinderopvang. Ze heeft een leuk en sociaal leven, maar ze draagt een geheim met zich mee. Gerda is namelijk laaggeletterd. Ze wil niet dat anderen dit van haar weten. Op haar werk moet ze in de schriftjes schrijven van de kinderen. Ze schrijft dan gedichtjes over uit kinderboeken.

Voor haar woning kan ze huursubsidie aanvragen. Ze gaat naar de bibliotheek want het formulier moet online ingevuld worden en thuis heeft ze geen eigen computer. Maar het formulier zit zo ingewikkeld in elkaar dat ze totaal niet weet wat ze waar in moet vullen.

Ze belt een cliëntondersteuner en maakt een afspraak. Samen lopen ze het formulier door en regelen ze dingen die nog niet op orde waren. De aanvraag is ingediend en Gerda wacht op de goedkeuring. Ondertussen durft ze ook de stap te zetten om via de bibliotheek zich bij Taalpunt aan te sluiten. Langzamerhand krijgt ze de taal steeds meer onder de knie en groeit haar zelfvertrouwen.